Camper reizen in Australië

Als er een continent is waar je de meest fantastische camper reizen kunt ondernemen is het wel Australië. Je vindt er de ruwe outback met onverharde wegen en prachtige ruige natuur, waar je dagenlang kunt rondrijden zonder iemand tegen te komen. Bergachtige omgevingen zijn er ook te vinden, voor als je op zoek bent naar camper reizen met een flink hoogteverschil. Voor de meer relaxte camper reizen kun je de kust opzoeken. Australië heeft grote aaneengesloten stukken strand met een klein stukje landinwaarts uitgestrekte bosrijke gebieden. Uiteraard zijn er ook de enorme graslanden in het binnenland.

Kantoor in Nederland

Nederlanders staan in de wereld bekend vanwege hun voorliefde voor camper reizen. Mede daarom heeft australiancampers.com een kantoor in Nederland. Vanuit dat kantoor kun je in het Nederlands camper reizen tot in de puntjes voorbereiden. Dat is erg prettig, want het is een stuk lastiger als je alles online moet regelen. De kans is groot dat je dan inschattingsfouten maakt over de impact die een route heeft. Camper reizen moet je altijd terdege voorbereiden. Je moet de juiste spullen bij je hebben en bekend zijn met het reisgebied. Want als je verdwaalt in de middle of nowhere, kan dat tot vervelende situaties leiden.

Welk soort camper neem je mee?

Als je voor de camper reizen een mooie route in gedachten hebt is het van belang dat je daar de juiste camper bij huurt. Wie de ruige natuur in wil trekken heeft een fourwheeldrive nodig om over onverharde wegen te rijden. De camper moet ook tamelijk luxe voorzieningen hebben. Want je zult dagen achtereen niemand tegenkomen en geen gelegenheid hebben om je ergens fatsoenlijk te douchen. Die faciliteiten moeten dus in de camper zitten. Australiancamper.com adviseert je ook bij het vinden van de juiste camper voor jouw vakantie.